De vangst na de Drie Oktobereditie van het drijfvuilvissen. (Foto: PR).

Drie Oktobertraditie Leidse rederij: drijfvuilvissen in Leidse grachten

Duizenden blikjes, plastic bekertjes, frisdrank flessen en flesjes, plastic zakken, voetballen, houten vlonders, een motorhelm, een winkelwagentje en een fiets waren de oogst van een paar uur vissen door de veegploeg van Visie-R en schippers van Stichting De Leidse Rederij.

De Taskforce Drijfvuilvissen ging in 2011 van start en kreeg twee jaar later een vaste vorm door een samenwerking tussen de Gemeente Leiden, het platform ‘Onder Water in Leiden’ en Stichting de Leidse Rederij. Iedere drie weken, tienmaal per jaar op dinsdagochtend, vaart de veegvloot uit om het Leidse wateroppervlak schoon te houden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×