Drie Oktobertraditie Leidse rederij: drijfvuilvissen in Leidse grachten

7

Duizenden blikjes, plastic bekertjes, frisdrank flessen en flesjes, plastic zakken, voetballen, houten vlonders, een motorhelm, een winkelwagentje en een fiets waren de oogst van een paar uur vissen door de veegploeg van Visie-R en schippers van Stichting De Leidse Rederij.

De Taskforce Drijfvuilvissen ging in 2011 van start en kreeg twee jaar later een vaste vorm door een samenwerking tussen de Gemeente Leiden, het platform ‘Onder Water in Leiden’ en Stichting de Leidse Rederij. Iedere drie weken, tienmaal per jaar op dinsdagochtend, vaart de veegvloot uit om het Leidse wateroppervlak schoon te houden.

Delen

7 reacties

 1. Zonder twijfel na 3 oktober nog genoeg zooi in het water. Makkelijk scoren zo met iets dat deze leidse rederij ook in dit geval weer niet zelf bedacht heeft. Wederom voorbeeld van een initiatief dat gekopieerd is en een ander niet gegund wordt. Wat een armoede als je steeds maar bezig bent om op te vallen. En jezelf op de borst te slaan. Tikkeltje vermoeiend te zien hoe deze stichting alles naar zich toe meent te moeten halen.

 2. Sonja Bierenbroodspot op

  Dit in nu waar stichtingen voor bedoeld zijn!!!!! Niet om betaalde banen uit de markt te ontnemen.

 3. Wat een zure reactie van zure mensen op een goed initiatief.
  Je kan je er ook bij aansluiten, dan wordt je de volgende keer ook genoemd.

 4. Sonja Bierenbroodspot op

  Ook wij zorgen ervoor dat na 3 oktober het plein en het water rondom de Beestenmark weer netjes is en dat al het vuilnis dat daar drijft keurig opgeruimd word. Dat is niet meer dan je plicht. Zullen wij dan ook met z’n allen Chris de Waard bellen voor een foto? Nou dan is Chris wel een dagje bezig want ik denk dat er vele met ons zich daar op 4 oktober mee bezig houden. p.s. ik heb de Leidse Rederij op 4 oktober nou niet echt overal zien varen en opruimen. Ik heb ze vooral veel zien varen met groepen aan boord om geld te verdienen.
  Met een zure reactie heeft het dus niets te maken. Wel met KIJK ONS TOCH IS GOED ZIJN!!
  Terwijl heel de stad zijn verantwoordelijkheid neemt om op te ruimen. Maar wij hoeven niet allemaal met naam en toenaam in de krant hoor.

Je bent nu offline