Multirent directeur Marc Oudshoorn en wethouder Robert Strijk namen vanochtend officieel de nieuwe deelauto en oplaadpaal in gebruik. (Foto's: Rolf Eijgenraam).

Leiden krijgt elektrische deelauto's en laadpalen

Leiden heeft vandaag drie elektrische deelauto’s met daarbij behorende oplaadpalen in gebruik genomen. Wethouder Robert Strijk mocht als eerste een ritje maken in de nieuwe auto aan de Kaasmarkt, waar één van de laadpalen ook staat. In totaal komen er vijf elektrische deelauto’s, die de gemeente in samenwerking met het bedrijf Multirent heeft gerealiseerd.

Het Leidse college van B&W wil de stad duurzamer maken, daarbij moet ook wat gebeuren aan het vervoer in de stad. “Wij, het college, vinden het heel belangrijk om aan een duurzamer Leiden te werken”, stelt wethouder Robert Strijk. “Als we doorgaan met de manier waarop we onze samenleving invullen zoals nu, dan verbruiken we de aarde tot ze op is.”

Mywheels
Je kan via de app van Mywheels, de elektrische auto’s in Leiden huren voor 4 euro per uur. “Wij dagen iedereen in Leiden uit om het eens te proberen. Wij verwachten dat er veel gebruik van de auto’s zal worden gemaakt”, aldus Marc Oudshoorn, directeur van Multirent.

43 mega watt
De elektrische auto’s van Multirent zijn snel op te laden. “Dit model auto in combinatie met laadpalen 43 mega watt, zorgt ervoor dat de auto’s in twee uur weer opgeladen zijn”, aldus Marc Oudshoorn. Uit de laadpalen komt ook groene stroom. “Dat betekend dat deze auto’s helemaal niets uitstoten.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×