(Foto's: J.P. Kranenburg).

Nationale Bloembollendag in de Zeeheldenbuurt

In Park Zeeheldenbuurt zijn vanochtend 3 nieuwe perkjes met bloembollen aangelegd. De Koninklijke Algemeene Vereeniging Bloembollencultuur (KAVB) werkte samen met de gemeente Leiden op deze Nationale Bloembollendag. De gemeente deed hieraan mee in verband met ‘Operatie Steenbreek’, een landelijk project waarin gemeenten proberen meer groen en minder steen in de stad te krijgen.

Mirte van Daalen, beleidsmedewerker bij de gemeente Leiden, is maar al te blij met de nieuwe bloembollen in het park in de Zeeheldenbuurt. “Des te meer groen, des te beter. Met deze bloemen willen we ook weer bijenkolonies naar de stad toe trekken”, vertelt Van Daalen. De beleidsmedewerker is druk in de weer om Leiden groener te maken. “We wilden eerst graag iets op het Stationsplein doen, maar dat ging niet lukken.”

Cronesteijn
Kinderen uit de Zeeheldenbuurt en mensen van Hoeve Cronesteijn mochten de bloembollen planten. Cronesteijn Hoeve zorgt voor een leuke dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×