Lucas Hamming tourt langs verschillende platenzaken om zijn debuutalbum te promoten. (Foto's: Rolf Eijgenraam).

Lucas Hamming presenteert debuutalbum in drukke platenzaak

Singer-songwriter Lucas Hamming presenteerde vanmiddag zijn debuutalbum in platenzaak Velvet Music aan de Nieuwe Rijn in Leiden. Samen met zijn band speelde hij een korte, semi-akoestische set van een paar nummers van het nieuwe album. Er waren tientallen mensen publiek aanwezig in het knusse platenzaakje. De debuutplaat ‘HAM’ ligt sinds vandaag in de schappen.

Het was gezellig druk in de Leidse platenzaak, wat Lucas Hamming direct goed leek te doen. “Nou wat gezellig!”, spreekt hij tot het publiek na de nieuwe single “Never Let You Down” gespeeld te hebben. De 21-jaar jonge zanger staat als een stuiterbal op het podium en weet het publiek in de knusse platenzaak goed met zich mee te krijgen.

Ziek
Halverwege het korte in-store optreden, vertelt Hamming dat zijn vader (die de band normaal van hot naar her rijdt) ziek in bed ligt. Snel pakt hij zijn mobiel een vraagt het publiek even een boodschap op te nemen voor zijn pa. Hij richt zijn camera op de toeschouwers, “ik tel tot drie en dan zeggen jullie allemaal ‘beterschap’, okay?”

Handtekening
Een deel van het publiek lijkt Lucas Hamming op de voet te volgen. een dames vooraan bij het podium zingen zachtjes de teksten van zijn nummers mee. Achteraf kan hij op gejoel en luid applaus rekenen. Hier en daar praat hij met wat bezoekers die hij al vaker heeft gezien. “Tof om je weer te zien man! Hoe oud ben je nu?” Ook neemt hij de tijd om zijn debuutplaat te signeren.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×