Hondenpoep is CDA Leiden een doorn in het oog.

CDA: een hoop vragen bij nieuwe plaatselijke verordening

Het CDA in Leiden pleitte donderdagavond bij de behandeling van de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor betere handhaving van hondenoverlast. Nu wordt er volgens het CDA niet genoeg opgetreden waardoor veel hondenbezitters nog steeds niet de uitwerpselen van hun huisdier opruimen. Ook de handhaving op wildplassen, fietswrakken en graffiti moet beter, vinden de Christen-Democraten.

Verder maakt CDA-duoraadslid Arine Sijl zich zorgen over de reclamestands op de Haarlemmerstraat. Daar worden regelmatig gratis proefmonsters uitgedeeld. “De hoeveelheid stands is belemmerend voor het winkelend publiek dat zijn weg wil vinden in vaak al een drukke winkelstraat. Daarnaast zorgt het ervoor dat winkeliers in de omgeving die dezelfde producten verkopen, hun omzet zien dalen als gevolg van het gratis uitdelen.” aldus Sijl.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×