Cultuurmakelaar Michaël Roumen vertrekt eind van het jaar als cultuurmakelaar. (Archieffoto: Chris de Waard).

Michaël Roumen vertrekt als Cultuurmakelaar

Cultuurmakelaar Michaël Roumen stopt aan het eind van het jaar. Roumen vindt het na vier jaar tijd voor vers bloed en nieuwe ideeën: “Deze geweldige baan kun je wel meer dan tien jaar volhouden, maar dit is een klein en ondernemend fonds dat zwaar leunt op de persoonlijk visie van de cultuurmakelaar. Daarom is er bij de oprichting besloten dat er om de drie of vier jaar een nieuwe makelaar komt. Op die manier behoud je frisheid.”

Roumen heeft veel vertrouwen in de toekomst van het fonds: “Het was een grote eer om in deze functie aan de stad te werken. Mede dankzij een diverse en ondernemende cultuursector heeft het Cultuurfonds mooie successen weten te behalen. Ik heb er vertrouwen in dat we een goede nieuwe makelaar vinden die deze successen van het fonds nog verder kan brengen.”

Het Cultuurfonds Leiden blijft zich ook de komende drie jaar inzetten om de Leidse cultuursector sterker en ondernemender te maken. De gemeente verlengt haar bijdrage aan het fonds en geeft het bestuur als missie mee het basisbudget te vergroten door samenwerking aan te gaan met andere sectoren, zoals het bedrijfsleven en de kennissector.

De afgelopen vier jaar startte het fonds al veel nieuwe partnerschappen, zoals met bouwbedrijf Heijmans (cultuur op het Plein van Leiden), Centrummanagement Leiden (Leiden is OPEN), Universiteit Leiden (Nacht van Kunst en Kennis), Leiden Marketing (Signatures Cultuurweken), ZZ Leiden (cultuur op de middenstip) en vele anderen. De komende jaren blijft het fonds zich richten op het aanjagen van meer opdrachtgeverschap en het vergroten van het draagvlak voor de cultuursector.

Cultuurwethouder Strijk staat achter het idee om elke paar jaar een nieuwe cultuurmakelaar aan te trekken, maar vindt het desondanks spijtig dat Roumen vertrekt: “Michaël heeft echt een kwaliteitsimpuls gegeven aan hes Leidse culturele klimaat. Met zijn open houding en verbindende persoonlijkheid heeft hij een belangrijke rol gespeeld in het bij elkaar brengen van culturele organisaties, bedrijven en andere organisaties.”

Cultuur Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×