Bij Nieuwplaatz aan de Ter Haarkade werden vrijdag de Groene Lintjes uitgereikt. Vooraf was er een rondleiding door de Leidse bierbrouwerij Pronck. Een van de gebruikers van het pand. (Foto's: Chris de Waard en Maaike Lek).

Lustrum: Tiende uitreiking Groene Lintjes in Dag van de Duurzaamheid

GroenLinks Leiden heeft afgelopen vrijdagavond voor het tiende jaar op rij de Groen Lintjes uitgereikt. Dit keer gingen ze naar de Vrienden van het Singelpark voor zowel hun inzet voor dat park rond Leiden, maar ook omdat ze nu al bijdragen aan een groener Leiden met de Kweektuin bij het centraal station.

Maaike Lek was bij de uitreiking en sprak met de winnaars en met GroenLinks-raadslid Jos Olsthoorn die de lintjes uitreikte.

Ook Ckees van Oijen kreeg een groen lintje. hij is verbonden aan onder andere het Ideecafé en is ambassadeur voor groene daken in Leiden. Dankzij zijn inzet werd er het afgelopen jaar 900 vierkante meter dak vergroend in Leiden.

Het derde groene lintje ging naar de bewoners van De Kooi vanwege hun verzet tegen de massale bomenkap in hun wijk. Het is volgens wethouder Laudy nodig om zo’n beetje alle bomen in de wijk om te zagen vanwege de noodzakelijke werkzaamheden om de waterproblemen in De Kooi op te lossen. Bovendien staan de bomen op riolen en kabels en leidingen. Voor de Kooibewoners was het vrijdag dubbel feest. Niet alleen kregen ze als blijk van waardering van GroenLinks het lintje, maar ook werden ze uitgerekend op de Dag van de Duurzaamheid in het gelijk gesteld door de commissie beroep en bezwaar van de gemeente. De plannen voor het kappen van honderden bomen zijn volgens de commissie niet goed onderbouwd en dus moet het college van B&W er opnieuw naar kijken.

 

Cultuur Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×