Vanochtend kwam een bromfietsster hard in botsing met een automobilist op de hoek van het Rapenburg en de Nieuwsteeg. (Foto: Ivo van Spronsen).

Ongeluk met bromfietsster op Rapenburg

Vanochtend is op de hoek van het Rapenburg en de Nieuwsteeg een automobilist in botsing gekomen met een bromfietsster. De bromfietsster is met een hoofdwond door een ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Volgens ooggetuigen vergat de automobilist, bij het onoverzichtelijke kruispunt, voorrang te geven met een ongeluk tot gevolg.

De ter plaatse aan het werk zijnde glazenwasser zag het gebeuren en vroeg zich af waarom er op de hoek van de Nieuwsteeg geen stopbord staat. “Dan worden auto’s verplicht te stoppen en zo kun je ongelukken voorkomen. De gemeente zou er eigenlijk een bord moeten plaatsen.”

Het kruispunt is niet alleen vanwege de onoverzichtelijkheid gevaarlijk ook de brug over het Rapenburg zorgt geregeld voor onveilige situaties. De brug is te smal voor verkeer dat tegelijk van beide kanten komt. Bovendien is het er altijd druk met fietsers. De gemeente heeft sinds kort voorrangsborden geplaatst om het verkeer in betere banen te leiden.

112 Sleutelstad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×