(Foto: PR)

Alexander Krack winnaar van Internationaal Fotofestival Leiden

De Duitse Alexander Krack won afgelopen weekend de hoofdprijs bij de derde editie van het Internationaal Fotofestival Leiden. Met zijn serie over Duitse kuuroorden sleept de fotograaf een cheque van 1000 euro in de wacht.

Kracks inzending bestond uit zijn afstudeerproject ‘Morgens nüchtern, am Brunnen, zu Bett’ (’s Ochtends nuchter, aan de bron, naar bed) uit 2014. Zijn serie betreft een uiterst verstilde en mysterieuze kleurenreportage van het dagelijks leven in ruim dertig verschillende kuuroorden die hij in de jaren 2013 en 2014 in Duitsland heeft bezocht en gefotografeerd.

Hogelandse Kerkgracht
Het werk van Krack is samen met dat van de andere 19 geselecteerde fotografen van het Internationaal Fotofestival Leiden tot en met 31 oktober te zien op de Hooglandse Kerkgracht en in de Nieuwstraat. De fotografen zijn afkomstig uit verschillende landen in Europa en zijn allen recentelijk afgestudeerd van welbekende foto- of kunstacademies. Dit levert een dynamische tentoonstelling op, waarin de fotografie uiteen loopt van documentair tot fictie, van portret tot conceptueel en van drama tot humor.

Foto2_Thermal Bath, 2014_Morgens nüchtern, am Brunnen, zu Bett, 2014 @Alexander Krack

Alexander Krack

Nieuw fotografie talent
Het Internationaal Fotofestival Leiden is onderdeel van de Stichting Talentvolle Fotografen. Het doel van het festival is om nieuw fotografietalent aan het publiek te tonen en dit talent een vliegende start te geven in een internationale fotografiecarrière. De winnares van het fotofestival 2014 was Renate Beense.

Een foto van de fotoserie ‘Morgens nüchtern, am Brunnen, zu Bett’ gemaakt door Alexander Krack. Meer zien van Alexander Krack? Neem snel een kijkje op de website van de fotograaf.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×