Wachtgebouw kazerne wordt hotel d'Oude Morsch

In het wachtgebouw van de vroegere kazerne naast de Morspoort vereist op 5 mei 2016 hotel d’Oude Morsch. Horeca ondernemer Yorick Bakker onthulde zijn plannen tegenover Sleutelstad.

Boetiekhotel

Hotel d’Oude Morsch wordt een boetiekhotel met 18 kamers. “Boetiekhotel houdt in dat elke kamer individueel wordt ingericht, geen enkele kamer zal er hetzelfde uitzien”, aldus Bakker die ook eigenaar is van De La Soul (tegenover de locatie waar het hotel zal komen) en Scarlatti. Bij de inrichting zal rekening worden gehouden met de historie van het gebouw; er zullen diverse (oude) militaire details in de kamers terug te vinden zijn.

Morsplein

Tegelijk met de herinrichting van het wachtgebouw zal ook het plein voor de Morspoort op de schop gaan. Na het plaatsen van een verhoging met enkele traptreden zal de doorgang onder de poort alleen nog voor voetgangers beschikbaar zijn. Overig verkeer zal om de Morspoort heen worden geleid.

Het hierdoor ontstane Morsplein zal, als het aan de ondernemers ligt, ingevuld worden met terrassen.

Als onderdeel van het Singelpark zal ook Park de Put (gelegen achter het wachtgebouw) opnieuw ingericht worden.

 

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×