Het Kunstwerk Katwijk won gisteren overtuigend de Rijnlandse Architectuurprijs. Zowel bij de vakjury als bij het publiek eindigde het bijzondere bouwwerk op de eerste plaats. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Rijnlandse Architectuur Prijs voor Kunstwerk Katwijk

Het Kunstwerk Katwijk, een combinatie van kustversterking en parkeergarage, heeft zowel de jury- als de publieksprijs gewonnen van de Rijnlandse Architectuur Prijs. Dat werd gisteravond bekend tijdens de laatste editie van de talkshow Stand van de Stad die RAP Leiden de afgelopen jaren elke paar maanden organiseerde.

Chris de Waard in gesprek met juryvoorzitter Ronald Schleurholts en Hoogheemraad Hans Pluckel.

van gelderen en ensinkTijdens de drukbezochte talkshow in Gebr. de Nobel werd verder gesproken over de positie van Leiden in de ‘Randstadmetropool’. Ook schoven wethouder Roos van Gelderen en vestigingsdirecteur Michiel Ensink van DUWO aan bij talkshowhost Mieke Spaans om het over het huisvesten van vluchtelingen en statushouders te hebben. Ensink was in het verleden directeur Huisvesting bij het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers en heeft dus vaker met dat bijltje gehakt: “Alle scenario’s uit de jaren 90 kunnen we weer uit de kast halen. De situatie is nu exact hetzelfde als toen de oorlog in voormalig Joegoslavië een enorme vluchtelingenstroom op gang bracht”.

Volgens Ensink zal het nog niet meevallen om vluchtelingen te huisvesten in pop-up woningen of containers. “In het hele land zijn die uitverkocht. Alle gemeenten worstelen met hetzelfde probleem. Er is bijna niets meer te krijgen.”

Economie Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×