Uit onderzoek van de gemeente Leiden blijkt dat het onderhoud aan monumenten in de binnenstad achterstallig is. (Archieffoto: Rolf Eijgenraam).

Achterstallig onderhoud monumenten Leidse binnenstad

Uit een oriënterend onderzoek van de gemeente Leiden blijkt dat het onderhoud aan monumenten in de Leidse binnenstad achterstallig is. Een groot aantal buitenkanten van gemeentelijke- en rijksmonumenten in de stad is niet in orde. “Er zijn nu zo’n 50 monumenten waar we wat aan willen doen. We zullen de eigenaren benaderen om te voorkomen dat de monumentale panden vervallen”, aldus wethouder Marleen Damen.

De gemeente vindt dat de staat van onderhoud beeldbepalend is voor het monumentale karakter van de Leidse binnenstad. Daarom wil de gemeente de eigenaren van de panden bewust maken van het belang van goed onderhoud. Zo worden de eigenaren aangezet tot het verbeteren van de staat van het monument. De gemeente is bevoegd om handhavend op te treden bij achterstallig onderhoud aan monumentale panden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×