Het Nova Zembla pand, op bedrijventerrein De Waard in Leiden, wordt omgetoverd in een studentenwoningencomplex. (Foto: Google Maps).

Tachtig studentenwoningen in bedrijfspand Nova Zembla

Het oude bedrijfspand Nova Zembla op bedrijventerrein De Waard heeft een nieuwe bestemming gekregen. Het pand wordt omgetoverd in een complex met zo’n 80 à 85 studentenwoningen. Binnenkort kan de verbouwing beginnen en het pand opnieuw in gebruik genomen worden.

“Deze herbestemming past zowel in het plan van de Zeeheldenbuurt als het plan van De Waard dat daar een verkleuring kan plaatsvinden van het bedrijventerrein”, aldus wethouder Marleen Damen. Er komen zo’n 80 à 85 zelfstandige studentenwoningen in het gebouw. ‘Zelfstandig’ houdt hier in dat het niét om de zogenaamde studentenhuizen gaat, waar een deel van de voorzieningen met grote groepen bewoners gedeeld wordt, maar woningen met eigen voorzieningen.

Er werd al eerder met de gemeenteraad overlegd over de herbestemming van het bedrijfsgebouw. Nu heeft het college besloten dat de bestemming van het gebouw wordt omgezet in een bestemming voor studentenwoningen. Daarover is nu een Zienswijzenota naar de gemeenteraad gestuurd.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×