In de 3 Octoberhal van Leiden worden momenteel 120 vluchtelingen opgevangen. (Foto's: Mustafa Kus).

Discussieavond vluchtelingenopvang GroenLinks Leiden

GroenLinks Leiden organiseert vanavond een discussieavond over de opvang en instroom van vluchtelingen in Leiden. GroenLinks nodigt inwoners van Leiden uit om in De Meelfabriek mee te praten over de mogelijkheden die de gemeente heeft voor opvang van asielzoekers, en de grenzen daarvan. De avond wordt ingeleid door een migratiedeskundige Leo Lucassen en vrijwilliger Jessie Post van Leiden Verwelkomt Vluchtelingen.

De gemeente Leiden heeft zich afgelopen week uitgesproken voor ruimhartige opvang van vluchtelingen in onze stad en er zijn inmiddels vele (particuliere) initiatieven gestart om de eerste nood van migranten te lenigen. De komst van vluchtelingen vraagt echter ook wel het een en ander van Leiden en haar inwoners. Denk aan huisvesting, integratie, scholing en werk. Daarover gaat deze discussieavond.

De avond begint om 20.00 uur. De aanwezigen kunnen na de inleiding vragen stellen en met elkaar en de sprekers in debat gaan. Dat gebeurd onder leiding van Chris de Waard van Sleutelstad FM. De discussieavond vindt plaats in De Meelfabriek, Oosterkerkstraat 18, Leiden. Toegang tot de discussie is gratis.

Mustafa Kus
Leidenaar Mustafa Kus, bestuurslid van SP Leiden en voorzitter Stichting Omalief, ging gisteren langs bij de vluchtelingenopvang in Leiden. Hieronder zie je een paar foto’s die hij maakte in de 3 Octoberhal. De Leidenaar voelt zich erg betrokken bij de vluchtelingen. Vandaag nodigde hij een Syrisch gezin uit om bij hem thuis te eten. “We willen de buurtbewoners laten zien dat ze niet bang hoeven te zijn voor deze mensen maar juist open moeten staan voor ze. Zo kunnen ze hen beter leren kennen waardoor hun angst zal verdwijnen,” aldus Mustafa Kus.

Leiden Politiek Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×