(Foto: Wikipedia)

Grootste zonnecentrale op Nieuwe Energie

De grootste zonnecentrale in Leiden wordt op dinsdag 20 oktober feestelijk geopend bij het gebouw van Nieuwe Energie aan de 3e Binnenvestgracht. De afgelopen periode is op het bedrijfsverzamelgebouw een zonnecentrale geplaatst met bijna 300 zonnepanelen met 75 kWp.

Tijdens de feestelijke opening op 20 oktober wordt er gesproken door onder andere Frank de Wit, wethouder onderwijs, sport en duurzaamheid, en Bert Keijts, voorzitter raad van bestuur Portaal. Er wordt een kunstwerk van City Plug In onthuld en wordt de film “The making of Nieuwe Energie zonnecentrale” vertoond. Na afloop is er een borrel om te netwerken en presenteren een aantal duurzame organisaties zich op een informatiemarkt.

Historie
Nieuwe Energie, een voormalige spinnerij van de textielfabriek Clos & Leembruggen, ligt pal naast het energiebedrijf van E-on dat de Leidse bewoners al 150 jaar van energie voorziet. Zo komen oude en nieuwe energie, historische en innovatieve energie op een unieke locatie samen. Het pand biedt ruimte aan creatieve ondernemers, aan de medewerkers van Portaal en de daklozenopvang. En leerlingen van het ROC runnen het restaurant.

Meer informatie en het volledige programma vind je op de website van Nieuwe Energie. Ook kun je je op de website opgeven voor het evenement.

Leiden Nieuws Nieuwe Energie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×