48 Procent van de Leidenaren heeft vertrouwen in de ambtenaren. (Archieffoto: Rolf Eijgenraam).

Leidenaren meeste vertrouwen in ambtenaren

Leidenaren hebben nog het meeste vertrouwen in ambtenaren van Nederland. Het vertrouwen is met bijna 48 procent het grootst in de regio Arnhem/Nijmegen, Leiden en omgeving en in de Bollenstreek. Het gemiddelde vertrouwen in ambtenaren is licht gedaald van 44 procent in 2012 naar 42 procent in 2014. De inwoners van Zuid-Drenthe hebben met iets meer dan 33 procent het minste vertrouwen in ambtenaren.

Het vertrouwen in het parlement ligt een stuk lager. Bijna twee derde van de Nederlandse bevolking heeft geen of weinig vertrouwen in de Tweede Kamer. Zo’n 36 procent heeft nog wél vertrouwen in de Europese Unie. Dit alles bleek uit een studie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar sociale samenhang. Al deze cijfers zijn terug te vinden op de site van het CBS.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×