(Foto's: Actiecomite Red Poelmeer).

Zwembad Poelmeer gered: nieuwe exploitant bekend

Optisport Exploitatie uit Gorichem heeft de aanbesteding gewonnen voor het beheer en de exploitatie van zwembad Poelmeer in Oegstgeest. Het Oegstgeester college heeft dat gisteren besloten. De huidige exploitant, Sportfondsen, vist achter het net. Optisport haalde zowel op prijs als op kwaliteit een hogere score, aldus de gemeente Oegstgeest. Het bedrijf neemt de exploitatie voor een periode van 15 jaar op zich. Volgend jaar wordt het zwembad eerst gerenoveerd.

poelmeer2Andere inschrijvers waren er niet voor het zwembad dat al jaren met sluiting wordt bedreigd. Die sluiting is nu van de baan. “Er is met het selecteren van een nieuwe exploitant een mijlpaal bereikt in het traject om het zwembad na 1 januari 2016 open te houden,” aldus het college.

Optiesport is een grote speler op het gebied van de exploitatie van onder meer zwembaden, sporthallen, schaatsbanen, healthclubs en indoor speelparadijzen. In de regio heeft Optisport al Zwembad De Schelft in Noordwijkerhout. De komende drie weken kan er nog bezwaar worden gemaakt tegen de gunning aan Optisport. Gebeurt dat niet, dan kan de raad de gunning bekrachtigen.

Oegstgeest Sport poelmeer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×