(Foto: Youtube)

Ramon Bril start campagne jongerenvertegenwoordiger VN

Ramon Bril startte gisteren zijn campagne met als doel zoveel mogelijk stemmen binnen te halen om jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling bij de Verenigde Naties te worden. Twee finalisten, waaronder Ramon, streven ernaar om de schakel te worden tussen jongeren en politieke instanties.

Ramon Bril is afgestudeerd Life Science & Technology aan de Universiteit Leiden, en is sindsdien niet vertrokken. Hij is heel blij om in de finale te staan en hij heeft een duidelijk doel voor ogen. “Het is tijd voor heldere, eerlijke kritiek, want jongeren durven het te zeggen”. In een filmpje, dat hij op YouTube heeft geplaatst, vertelt Ramon waarom hij de jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling moet worden.

Finale
De finalisten voeren van 14 tot en met 23 oktober campagne voor zichzelf. In die periode kunnen alle Nederlandse jongeren stemmen op de vertegenwoordiger van hun voorkeur.De finalist met de meeste stemmen wordt bekend gemaakt tijdens de Nacht van de VN op 23 oktober en zal voor twee jaar de rol van jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling vervullen.

Jongerenvertegenwoordiger
Jongerenvertegenwoordigers vormen de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties. Ze gaan op zoek naar meningen en ideeën van jongeren. Deze bespreken ze vervolgens met onder andere beleidsmakers en zelfs de Verenigde Naties in New York. Een jongerenvertegenwoordiger wordt aangesteld voor twee jaar.

Koppels
Jongerenvertegenwoordigers werken in koppels en met een junior-senior systeem. De nieuw verkozen jongerenvertegenwoordiger zal gaan samenwerken met de 23-jarige Soscha de la Fuente, die al een jaar actief is als jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling. Naast jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling zijn er ook twee jongerenvertegenwoordigers naar UNESCO, twee jongerenvertegenwoordigers Europese Zaken en twee jongerenvertegenwoordigers naar de Algemene Vergadering van de VN. Van de Algemene Vergadering zijn de finalisten ook aan het werk aan hun campagne.

Vind meer informatie over jongerenvertegenwoordigers en over de Nacht van de VN op de websites.

Leiden Nieuws Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×