The Big Draw bij de Lakenhal

Twee dagen lang staat Museum de Lakenhal volledig in het teken van tekenen. Op 24 en 25 oktober is de tweede editie van The Big Draw. Van ouderwets modeltekenen op zaal tot de nieuwste animatie-technieken van verschillende kunstenaars.

Draw Club Leiden strijkt het hele weekend neer op het voorplein van de Lakenhal. Deze club is ontstaan uit de activiteiten die in 2014 werden georganiseerd tijdens The Big Draw in Leiden. Iedereen met een interesse in tekenen is welkom: van professioneel kunstenaar tot amateur. Je kan tekenen wat je maar wil, hoe je maar wil. Schuif aan, oefen, creëer, ontmoet anderen en deel! Neem zelf tekenspullen mee, en papier of je dummy.

Animatie
Er zijn veel verschillende activiteiten. In het auditorium wordt de het werk van de animatoren Job Roggeveen, Joris Oprins en Marieke Blauw vertonen en vertellen over hun korte films en de videoclips waar aan zij gewerkt hebben. Hun werk is te zien in de korte film ‘A Single Life’, die genomineerd werd voor een Acadamy Award, en de bekende clip ‘Ik neem je mee’ van Gers Pardoel.

Modeltekenen
Voor The Big Draw schrijft, tekent, schildert en maakt Melle de Boer prachtige muziek. Ook dit vindt plaats in het auditorium. Op het voorplein krijg je de kans om een ansichtkaart te maken met het beeld van Leiden in 2050. Ook vindt er in zaal 17 een sessie modeltekenen plaats. Op zaal ligt een professioneel model staan er voor geïnteresseerden schildersezels en tekenmateriaal klaar. Wees wel op tijd, want vol is vol!

Wil je meer informatie over The Big Draw? Neem dan snel een kijkje op de website van de Lakenhalde website van The Big Draw of op de Facebook pagina van The Big Draw.

Cultuur Leiden Nieuws TheBigDraw2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×