De bedjes in de 3 Octoberhal kunnen weer ingepakt worden. De vluchtelingen die er een week werden opgevangen, vertrekken naar Oegstgeest. (Foto: Emile van Aelst).

Vluchtelingen vertrekken van 3 Octoberhal naar Oegstgeest

De vluchtelingen, die de afgelopen week in de 3 Octoberhal in Leiden en De Vliethorst in Voorschoten hebben doorgebracht, vertrekken in de loop van morgenochtend. De vluchtelingen krijgen een nieuwe tijdelijke opvangplaats in Oegstgeest en Zoeterwoude. De crisisopvang in Leiden en Voorschoten van een week komt daarmee tot een einde.

Wethouder Laudy vertelt aan Chris de Waard waarom de vluchtelingen worden overgeplaatst naar Oegstgeest en Zoeterwoude.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de regio (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude) opnieuw benaderd met het verzoek of de gemeenten crisisopvang kunnen bieden. De burgemeesters van de vijf regiogemeenten hebben het COA vandaag laten weten dat er twee locaties beschikbaar zijn.

In sporthal De Cuyl in Oegstgeest en sportcentrum De Klaverhal in Zoeterwoude is vanaf vrijdag nieuwe crisisopvang beschikbaar. Dit is opnieuw voor maximaal één week. De vluchtelingen uit Leiden vertrekken naar Oegstgeest. De vluchtelingen uit Voorschoten gaan naar Zoeterwoude. Ook in Oegstgeest en Zoeterwoude wordt gebruik gemaakt van crisislocaties die in de gemeenten beschikbaar zijn in geval van een calamiteit of ramp.

Leiden Oegstgeest Politiek Voorschoten Zoeterwoude Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×