Eerste Nederlandse tentoonstelling Erik Koch

De Expansionist ART Empire Studio, aan de Nieuwe Rijn, exposeert kleurgedichten aquarellen en pen-en-inkttekeningen van de Deense non-objectieve constructionist Erik Koch. Vanaf zaterdag 17 tot zondag 25 oktober is de expositie te zien. Iedere dag kan de tentoonstelling van 15.00 tot 18.00 uur te zien in de EAE Studio.

Door een toeval kan EAE Studio een klein, maar respectabel deel van het werk van de 82-jarige Deense, non-objective constructionist, Erik Koch voor het eerst in Nederland tentoonstellen. De kunstenaar, die sterk beïnvloed is door de constructivistische en geometrisch abstracte schilders van het begin van de 20e eeuw, zoals Piet Mondriaan en Theo van Doesburg, komt speciaal voor de expositie naar Leiden en zal ook in de EAE Studio aan het werk te zien zijn.

Laatste leerling
Erik Koch, die nu in Zuid-Frankrijk woont, is een van de laatste leerlingen en assistent van Hans Hofmann. Koch, reisde op zijn 21e naar de Verenigde Staten, waar hij in aanraking komt met het abstract-expressionisme, in eerste instantie van Hans Hofmann. In de vroege jaren 1970 vestigt Koch zich in het zuiden van Frankrijk, waar hij sindsdien zijn woning en atelier heeft.

De expositie is vanaf zaterdag 17 oktober tot zondag 25 oktober iedere dag te zien van 15.00 tot 18.00 uur en op afspraak. Tijdens de openingstijden zal de kunstenaar in de EAE Studio voor het publiek werken. Wanneer Erik Koch precies aanwezig is, wordt medegedeeld op de Facebook pagina van Expanionist ART Empire Studio.

Erik Koch Colourpoem 2Erik Koch Colourpoem 1

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×