Autodieven van Snelweg geplukt

Agenten van de politie Kaag en Braassem hebben vanmorgen met ondersteuning van de Leidse politie twee autodieven aangehouden op de A4 ter hoogte van Leiderdorp.

De gestolen auto, een Ford Focus, was op de A4 gescand door een ANPR-scanner. Daarmee worden nummerplaten automatisch herkend. Vervolgens werden agenten ingezet langs de route die het gestolen voertuig volgde. Bij Leiderdorp konden agenten van het Team Nieuwkoop Kaag en Braassem de auto in samenwerking met agenten van de Teams Leiden Noord en Leiden Zuid gecontroleerd tot stilstand brengen.

Zowel de 21-jarige bestuurder, een man zonder vaste woon of verblijfplaats, als de 39-jarige bijrijder, een man uit Den Haag, zijn aangehouden. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en verkeerde vermoedelijk onder invloed van drugs. Om vast te stellen of de bestuurder daadwerkelijk onder invloed was, is bij hem een bloedproef afgenomen.

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×