Opening grootste zonnecentrale Nieuwe Energie

4

De grootste zonnecentrale in Leiden bij het gebouw Nieuwe Energie, aan de 3e Binnenvestgracht, werd gisteren feestelijk geopend. Na het openen van de  zonnecentrale werd er geborreld en konden de aanwezigen een bezoek brengen aan de informatiemarkt.

Tijdens de zomervakantie werden de 300 zonnepanelen bovenop het gebouw Nieuwe Energie geplaatst. Deze zonnecentrale levert 75 kW en een opbrengst van 70.000 kWh per jaar en daarmee is de zonnecentrale de grootste van Leiden.

Tijdens de opening werd er gesproken door onder andere Frank de Wit, wethouder duurzaamheid. Toen het gebouw Nieuwe Energie volledig op de zonne-energie liep, koppelde de wethouder het gebouw los van de netstroom. Ook Bert Keijts, de voorzitter de raad van bestuur Portaal, sprak het publiek toe. Er werd een kunstwerk van City Plug In onthuld en de film “The making of Nieuwe Energie zonnecentrale” werd getoond.

Delen

4 reacties

  1. met alle respect, maar wat ik bij jullie foto’s mis is de context, de open ruimte waar in Leiden het gebeurd. Bv bij de zonnepanelen boven op de foto. Als ik ergens naar toe fiets kan het zijn dat ik langs de zonnen-dakpannellen fiets maar omdat ik geen foto met openbare ruimte waar deze zicht bevinden, de kans dat ik ze zie is bijna nihil.Jullie foto’s in het algemeen zouden in een willekeurige straat in Nederland zijn opgenomen.

  2. Maria. Helaas is het wel zo dat de panelen vanaf de straat niet te zien zijn omdat dat bij een monumentaal gebouw niet is toegestaan. In dit geval dus het gebouw Nieuwe energie van de voormalige textielfabriek van Clos en Leembruggen.

  3. Mooie foto’s maar men moet wel begrijpen dat een 75 kW systeem in Leiden dat maar 70.000 kWhs oplevert per jaar een belachelijk slechte investering is. Green at any cost?

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline