(Foto's: J.P. Kranenburg)

Opening grootste zonnecentrale Nieuwe Energie

De grootste zonnecentrale in Leiden bij het gebouw Nieuwe Energie, aan de 3e Binnenvestgracht, werd gisteren feestelijk geopend. Na het openen van de  zonnecentrale werd er geborreld en konden de aanwezigen een bezoek brengen aan de informatiemarkt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/157431083″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Tijdens de zomervakantie werden de 300 zonnepanelen bovenop het gebouw Nieuwe Energie geplaatst. Deze zonnecentrale levert 75 kW en een opbrengst van 70.000 kWh per jaar en daarmee is de zonnecentrale de grootste van Leiden.

Tijdens de opening werd er gesproken door onder andere Frank de Wit, wethouder duurzaamheid. Toen het gebouw Nieuwe Energie volledig op de zonne-energie liep, koppelde de wethouder het gebouw los van de netstroom. Ook Bert Keijts, de voorzitter de raad van bestuur Portaal, sprak het publiek toe. Er werd een kunstwerk van City Plug In onthuld en de film “The making of Nieuwe Energie zonnecentrale” werd getoond.

Nieuws Nieuwe Energie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×