Één van de acts die zondag optreden in de Leidse binnenstad, is The Cosmic Carnival. (Foto: PR).

OPEN voor de Toekomst festival in winkelstraten Leiden

Op zondag vindt OPEN Leiden weer plaats, een maandelijks terugkerend festival in de winkelstraten van Leiden. Dit keer wordt het evenement, onder de naam OPEN voor de Toekomst, in samenwerking met Popronde georganiseerd. Het grootste rondreizende popfestival van Nederland, landt volgende week voor de tiende keer in Leiden. Dit weekend is er al een voorproefje met oud Popronde-deelnemers.

Popronde verzorgt de muzikale invulling van OPEN voor de Toekomst, waardoor op diverse locaties in de Leidse binnenstad optredens te zien zijn van oud Popronde deelnemers. The Cosmic Carnival, Riverdistrict, Stuart Mavis en My Baby staan op het podium op het Stadhuisplein. Port of Call en The T.S. Eliot Appreciation Society staan op het podium bij De Burght.

De indieband The Great Communicators geeft een optreden in de Stadsgehoorzaal Leiden. Tot slot geeft Einfach Kurt een optreden in De Waag. In de Hartebrugkerk is het zogenaamde ‘Kweekvijverpodium’. Een podium waar scholieren van het DaVinci College het muzikale programma verzorgen.

Popronde Leiden
Donderdag 29 oktober vindt Popronde Leiden voor de tiende keer plaats, met 38 optredens door de hele stad. De Popronde is een muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 17 september tot en met zaterdag 28 november reizen 135 geselecteerde bands en acts langs steden door het hele land. Artiesten uit verschillende genres komen aan bod, zoals singer/songwriters, rappers, rockers en producers.

Cultuur Leiden poprondeleiden2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×