De groep vluchtelingen uit Syrië verbleef eerst een week in de 3 Octoberhal in Leiden. Daarna vertrok de groep naar Oegstgeest en aanstaande vrijdag is er opnieuw een verhuizing. Dit keer naar het USC. (Archieffoto: Mustafa Kus).

Universitair Sportcentrum wordt noodopvang voor vluchtelingen

Leiden gaat de opvang voor vluchtelingen verlengen. In het universitair sportcentrum aan de Einsteinweg worden voor maximaal een week vluchtelingen opgevangen. Ook Leiderdorp gaat vluchtelingen opvangen. In sporthal De Bloemerd. Dat hebben de vijf gemeenten in de Leidse regio, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude zojuist bekend gemaakt. De vluchtelingen uit Zoeterwoude vertrekken naar Leiden en de vluchtelingen uit Oegstgeest gaan naar Leiderdorp.

Door de noodopvang kunnen studenten en medewerkers van de universiteit een week lang niet terecht in de sporthal. Ook tentamens worden verplaatst. die worden de komende week afgenomen in de Hooglandse Kerk, de Pieterskerk en Holiday Inn. Rector Carel Stolker van de Universiteit Leiden: “De vluchtelingencrisis in Europa is een groot menselijk drama en ook wij willen ons steentje bijdragen als dat van ons wordt gevraagd.”

De burgemeesters van de vijf regiogemeenten hebben vandaag overlegd over de noodopvang voor vluchtelingen in de regio. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft wederom een beroep gedaan op de Leidse regio en gevraagd om de crisisopvang te verlengen.

De vluchtelingen, die de afgelopen week in sportcentrum De Klaverhal in Zoeterwoude en sporthal De Cuyl in Oegstgeest hebben doorgebracht, vertrekken vrijdagmiddag 23 oktober. De opvang van vluchtelingen in Zoeterwoude en Oegstgeest van maximaal een week komt hiermee ten einde.

Leiden Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×