Politieke spanningen en wetenschapsnieuws

Vandaag sprak Sophie van der Hart met politiek commentator Kees Boonman over de gespannen politieke verhouding tussen Turkije en de EU. De EU hoopt de toeloop aan vluchtelingen met Turkse hulp onder controle te krijgen. De Europese Unie zit op dit moment namelijk in een lastig pakket. Turkije wil meehelpen met het oplossen van de vluchtelingencrisis, maar wil in ruil hiervoor wel een gesprek met de Europese Unie over eventuele toetreding van Turkije tot de EU. Dit wil president Erdogan ook als troefkaart gebruiken voor de verkiezingen van 1 november.

 

Redactrice Lotte Koppenrade bracht ons de meest opmerkelijkste wetenschapsnieuwtjes. Van cafeïne verslaafde bijen, tellende sluipwespen, het slaappatroon van onze voorouders (zij sliepen maar minder dan 6,5 uur!) tot een optische switch om ‘droom-slaap’ te induceren en nog veel meer bijzonder nieuws uit de wetenschapswereld.

 

 

 

 

 

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×