Directeur Studenten- en Onderwijszaken Jeroen 't Hart van de Universiteit Leiden gaat ervan uit dat de opvang beperkt blijft tot een week. "Eventuele nieuwe verzoeken zullen we per keer beoordelen."

Directeur 't Hart: "Universiteit klaar voor opvang vluchtelingen"

De Universiteit Leiden draait er de hand niet voor om. De voorbereidingen van de opvang van zo’n 120 vluchtelingen in het Universitair Sport Centrum (USC) zijn in volle gang. “We zijn best goed in het organiseren van grote evenementen,” zegt directeur Studenten- en Onderwijszaken Jeroen ’t Hart van de Universiteit Leiden. Daarbij doelt hij bijvoorbeeld op de 1000 studenten die als vrijwilliger elk jaar meehelpen aan het organiseren van de EL CID-week. Ook nu worden studentvrijwilligers ingezet.

In zijn werkkamer in het Gravensteen, het statige pand aan het Pieterskerkhof, legt hij uit wat de opvang het betekent voor de medewerkers en de studenten. “In het Universitair Sport Centrum sporten zo’n 3.500 mensen per week. Die kunnen terecht op onze andere locaties. We hebben een fitnessruimte in het centrum en ook de sportvelden zijn beschikbaar. Of ze moeten een weekje overslaan.”

Studenten die de komende week tentamen moeten doen, moeten even opletten waar ze heen moeten. ’t Hart: “Komende week hebben we 21 tentamens met in totaal 7.800 deelnemers. Die gaan voor een belangrijk deel naar de Pieterskerk en de Hooglandse Kerk. Voor één tentamen waar wel heel veel studenten aan mee doen, wordt uitgeweken naar Holiday Inn.

Leiden Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×