In Leiden wordt op 21 november eenĀ menselijke ketting gecreĆ«erd, de actie is een reactie op de onrust rondom de vluchtelingencrisis.

Leiden hand in hand voor de mensheid

Een wereldwijde actie met de naam #HoldHands4Humanity, wordt ook in Leiden georganiseerd. Het is de bedoeling van de initiatiefnemers om met een grote groep mensen op 21 november de handen (letterlijk) ineen te sluiten. De actie is een reactie op de onrust rondom de vluchtelingencrisis.

Het begon als een actie om vluchtelingen een hart onder de riem te steken. Volgens initiatiefneemster Zorka van Mosel gaat de actie inmiddels om een breder vlak. “We voeren actie voor het recht op een humanitair en democratisch bestaan voor iedereen op de wereld”, vertelt Van Mosel. “Want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje.”

Het doel van #HoldHands4Humanity Leiden is een menselijke ketting te vormen vanaf het Stadhuisplein en verder. Momenteel lijkt er nog niet veel animo voor het evenement. Je kan je aanwezigheid melden via het evenement op Facebook.

Leiden Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×