Enkele tientallen inwoners kwamen gisteravond naar het gemeentehuis in Leiderdorp. Na een praatje van wethouder Kees Wassenaar volgden er vooral één-op-één gesprekken tussen bewoners en leden van het college. Wassenaar liet zich bijstaan door collega-wethouder Gardeniers en loco-burgemeester Michiel van der Eng. (Foto's: J.P. Kranenburg)

Leiderdorp gaat vluchtelingen flink bezighouden

De groep van 120 vluchtelingen die vanmiddag vanuit Oegstgeest wordt overgebracht naar sporthal de Bloemerd in Leiderdorp hoeft zich niet te vervelen tijdens hun verblijf van een week in de Leidse buurgemeente. Instellingen en vrijwilligers uit Leiderdorp gaan allerlei activiteiten organiseren.

Wethouder Kees Wassenaar van Leiderdorp somt op: “Taalles, schoffelen in de schooltuinen, helpen in de natuurspeeltuin, wandelen of winkelen bij de kledinginzameling. Bij RCL is een F-jes toernooi. Daar zijn ze ook van harte welkom.”

Gisteravond organiseerde de gemeente Leiderdorp een inloopbijeenkomst waar bewoners terecht konden met vragen over de noodopvang. Enkele tientallen inwoners kwamen naar het gemeentehuis aan de Willem Alexanderlaan. Er waren vooral vragen. Bijvoorbeeld van Irina en Oleg. Zij uit Rusland en hij uit Okraïne: “We willen vooral weten wat er gaat gebeuren. We zijn niet voor of tegen,” aldus het stel dat inmiddels 20 jaar in Leiderdorp woont.

Protest tegen de opvang was er niet of nauwelijks. “Maar dat komt omdat de tegenstanders niet zijn gekomen,” zegt journalist Frans Brocken die de Leiderdorpse politiek al decennia volgt: “Het is goed geregisseerd. Er heeft niemand zijn mond open gedaan”.

Leiderdorp Politiek Regio Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×