De Leidse hoogleraren Albert Einstein (links) en Hendrik Lorentz. (Foto: Leidse Universiteit).

Wereldpremière film over Einstein en Lorentz

Op het Leiden International Film Festival (LIFF) gaat op maandag 2 november de film ‘Einstein’s Light’ in wereldpremière. De film gaat over de zoektocht naar het licht en over nieuwsgierigheid, vernieuwing en creativiteit in de wetenschap bij de Leidse hoogleraren en Nobelprijswinnaars Hendrik Lorentz en Albert Einstein.

Film_Poster_Einsteins_LightOok zal de rol die muziek bij de wetenschappelijke creativiteit speelde uitgebreid aan bod komen. Speciaal voor de film werd een soundtrack gecomponeerd die wordt gespeeld door de wereldberoemde violist Joshua Bell en pianiste Marija Stroke.

De film is gemaakt in het kader van het honderdjarig bestaan van de Algemene Relativiteitstheorie. De ontdekking hiervan werd door het werk van Lorentz en Einstein mogelijk gemaakt. Ook viert de Leidse Universiteit dit jaar haar 440-jarig bestaan.

De première vindt plaats op maandag 2 november en is voor genodigden. Voor het grote publiek is de film te bekijken op donderdag 5 november om 17.00 uur in het Kijkhuis en op zondag 8 november om 14.15 uur in het Trianon.

Cultuur Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×