Poster van Beroep in Bedrijf dat van 2 tot en met 6 november wordt gehouden. (Foto: PR).

Leerlingen maken kennis met een beroep

Van 2 tot en met 6 november kunnen leerlingen van het vmbo en de mavo zich oriënteren op hun mogelijke carrière tijdens Beroep in Bedrijf. Verschillende bedrijven in de regio ontvangen leerlingen om deze kennis te laten maken met hun bedrijfstak. Zo krijgen de scholieren een beter idee wat een vak inhoudt en of dat iets voor hen is.

Hotels, bouwondernemingen, grafisch ontwerpbureaus en technische bedrijven open hun deuren voor de leerlingen en hun ouders. Maar ook fietsenmakers, slagers, een goudsmid en meubelstoffeerders doen mee zodat de leerlingen kunnen ervaren wat het vak in de praktijk inhoudt. Naast een goede kijk op de praktijk maken de leerlingen ook gelijk kennis met de bedrijfscultuur en -mentaliteit. In Alphen aan de Rijn valt dit initiatief samen met de Week van het Werk.

De combinatie van het lespakket dat de leerlingen vanuit school krijgen aangeboden, de mbo-opleidingenmarkt van begin oktober en Beroep in Bedrijf moet hen helpen bij het maken van een bewuste opleidings- en beroepskeuze. Vierdejaars vmbo- en mavoleerlingen uit Holland Rijnland kunnen zich aanmelden voor Beroep in Bedrijf. Dit kan via de mentor op school of direct via www.onsplatform.nl. Deelname is gratis.

Beroep in Bedrijf is een initiatief van BV Leiden, Platform Arbeidsmarkt Katwijk (PAK), de VOA, Ons Platform en Gemeente Leiden met ondersteuning van Regionaal Platform Arbeidsmarkt (RPA). Zij werken samen aan een goede beroepskeuze en zo aan de toekomst van de jeugd en een sterke regionale economie.

Economie Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×