De fietsenstalling onder het taxipalet is onlangs opgeknapt en ontdaan van bijna 1000 fietswrakken. Dat helpt een beetje, maar de nood is zo hoog dat er volgens de VVD Leiden tijdelijk 1.500 extra plekken nodig zijn. (Archieffoto: Chris de Waard).

VVD Leiden wil 1.500 noodplekken voor fietsen bij Leiden Centraal

De gemeente Leiden moet met spoed 1.500 extra stallingsplekken creëren voor fietsen bij station Leiden Centraal. Dat bepleit VVD-raadslid Dorien Verbree die bij de gemeentelijke begrotingsbehandeling voor 2016 met een voorstel komt om dat te regelen. Ze kaartte het probleem dinsdag aan in de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid die zich over de begroting boog.

Verbree stoort zich mateloos aan de aanhoudende problemen met het fiets parkeren rondom het station. Ze wil niet wachten totdat er in 2018 ongeveer 5.000 extra plekken bijkomen onder het nieuwe gebouw de Lorentz. Dat gebouw moet verrijzen op de plek waar nu nog de voormalige panden van onder andere de Kamer van Koophandel staan.

De extra fietsplekken kunnen volgens de VVD Leiden op het stationsplein worden gerealiseerd. Alleen dan heeft het volgens Verbree echt zin. De kosten kunnen volgens haar worden gedekt uit de fietsreserve van de gemeente.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×