Soldaat in Indonesië, LIFF en wetenschapsnieuws

 

 

Onze redactrice Irene Garofalo sprak voor de uitzending met Gert Oostindie, directeur van het Koninklijk Instituut van Taal-, Land- en Volkenkunde. Hij vertelt ons over zijn nieuwste boek ‘Soldaat in Indonesië, 1945-1950: Getuigenissen van een oorlog aan de verkeerde kant van de geschiedenis.’ In dit boek beschrijft Gert Oostindie de gebeurtenissen rondom de oorlog in Indonesië aan de hand van brieven, dagboeken, gedenkboeken en memoires van veteranen. Luister hieronder de reportage terug.

 

Presentatrice Lotte Koppenrade sprak met Film- en Literatuurwetenschapper Peter Verstraten over de 10de editie van het Leidse Internationale Film Festival dat op 30 oktober van start gaat. Het LIFF is tegenwoordig één van de belangrijkste filmfestivals in Nederland voor films op de grens van arthouse en mainstream cinema. Voor alle filmliefhebbers, luister hieronder het interview terug.

 

 

Onze redacteur Bob de Brabandere kwam in de studio om te vertellen over het spannendste wetenschapsnieuws van de afgelopen week. Van Mammoetpoep, springende vissen tot een Myceense krijger. En nog veel meer! Luister hieronder alles terug.

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×