Omwonenden vluchtelingenopvang Wassenaarseweg positief

Gisteravond heeft de gemeente Leiden tijdens een besloten bijeenkomst de omwonenden geïnformeerd over de huisvesting van de 250 vluchtelingen in het voormalige TNO-gebouw aan de Wassenaarseweg. Geen protesten in Leiden tegen hun komst. De avond verliep rustig en in positieve sfeer. Wel de nodige vragen van bewoners. Die werden door een vertegenwoordiger van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers beantwoord. Naast vragen over de manier waarop de groep vluchtelingen het komende jaar in Leiden wordt opgevangen en begeleid waren er ook veel mensen die wilden weten hoe men als vrijwilliger kon helpen. De bijeenkomst eindigde met applaus.

De verhuiswagens rijden vandaag af en aan bij het voormalige TNO-gebouw. (Foto’s: Chris de Waard).

Vandaag worden de twee groepen vluchtelingen overgebracht naar Leiden. Het gaat om 125 vluchtelingen die de afgelopen week zijn opgevangen in sporthal De Bloemerd in Leiderdorp en om een evenzo grote groep die sinds vorige week in het Universitair Sport Centrum van de Universiteit Leiden bivakkeert.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt om het gebouw klaar te maken voor de 250 vluchtelingen die in de loop van de dag naar de Wassenaarseweg verhuizen. Daar blijven ze een jaar. Er worden onder meer toiletunits bijgeplaatst. 

Leiden Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×