Science Café: Lezing over expeditie naar de Noordelijke IJszee

Sinds 2006 wordt meerdere malen per jaar het Science Café georganiseerd. Op dinsdag 10 november vindt een nieuwe editie plaats en zal dr. Willem Jan van de Berg, assistent professor bij het Institute for Marine and Atmospheric Research, vertellen over zijn expeditie naar Edgeøya, een Noors eiland in de Noordelijke IJszee.

Science Café Leiden is een stichting die niet uit is op winst. Het café wordt gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers die allemaal iets te maken hebben met biowetenschappen en bij iedere editie een interessante spreker uit weten te nodigen.

Expeditie
Deze zomer ging een groep van 104 wetenschappers, beleidsmakers, kunstenaars en toeristen op expeditie naar Edgeøya, een Noors eiland in de Noordelijke Ijszee. Tijdens de expeditie zijn er verschillende onderzoeken gedaan. Dr. Willem Jan van de Berg was deelnemer bij de Spitsbergen expeditie van afgelopen zomer. Tijdens zijn lezing vertelt hij over zijn expeditie en hoe het weerstation, die geplaatst werd tijdens de expeditie, bijdraagt aan betere schattingen van de reactie van gletsjers op klimaatsverandering.

Lezing en muziek
Het Science Café vindt plaats op dinsdag 10 november. Vanaf 19.40 uur openen de deuren van Scheltema en van 20.00 tot 20.45 uur geeft dr. Willem Jan van de Berg zijn lezing over de expeditie daarna is er tot 22.00 uur tijd om de lezing te bespreken en om te discussiëren. De muziek wordt verzorgd door ‘Walk Right Back’ met Hans Willemse en Peter Simon, voorheen bekend als pHd.

Meer informatie over de november editie van Science Café vind je op de website van het Science Café Leiden.

Leiden Nieuws Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×