Honderden nieuwe ontvangers voor verhelpen probleem straatverlichting

Netbeheerder Liander heeft de oplossing gevonden voor de problemen met de openbare verlichting in delen van de regio. De straatverlichting wordt op afstand aan- en uitgezet met een signaal dat via het elektriciteitsnet wordt verstuurd naar ontvangers. Dat signaal komt op sommige locaties niet meer goed door. Waarom is niet helemaal duidelijk, maar Liander zegt de problemen te kunnen verhelpen door het plaatsen van nieuwe ontvangers van een ander type.

“In Leiden loopt nu een test met ontvangers die voorzien zijn van een astronomische klok“, zo laat Liander weten. De eerste resultaten laten een grote verbetering zien. Daarom gaat Liander nu voor 1 december enkele honderden ontvangers van dit type installeren op plaatsen waar nu problemen worden gemeld. Daarna komen de overige gebieden aan de beurt.

Op basis van informatie over het uitvallen van verlichting, wil Liander het probleem gericht aanpakken. Daarom wordt verzocht om storingen door te geven via 088- 5426470.

Op dit moment zijn er meldingen uit de Leidse binnenstad, de Merenwijk, de Zeeheldenbuurt, het Stationsgebied, het Houtkwartier, de Fortuinwijk en Leiden Zuid-West. Ook uit de regio komen klachten. Zo werkt ook de straatverlichting niet goed in Oegstgeest (oost), Voorschoten, Leiderdorp (west) en Alphen aan den Rijn (centrum).

112 Sleutelstad Leiden Regio liander


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×