Professor Otterspeer in de Leidse Pieterskerk waar de universiteit werd ingezegend. (Foto: PR).

Vier korte films geschiedenis universiteit

Het is wel aan de Leidse historicus Willem Otterspeer toevertrouwd bevlogen te vertellen over de geschiedenis van Nederlands oudste universiteit. Wanneer Otterspeer begint te vertellen, is hij niet meer te stuiten, vertelde Carel Stolker, rector magnificus van de Leidse universiteit, bij de eerste vertoning van de films. De vier films vormen een serie en duren vier minuten per stuk. Het zijn daardoor de absolute hoogtepunten over ‘vier eeuwen vrijheid’ aan de universiteit.

Otterspeer, hoogleraar Universiteitsgeschiedenis, neemt de kijker mee in een vogelvlucht door de bewogen historie. De universiteit liet de films maken in het kader van hun 440-jarige bestaan en werden voor het eerst tijdens het Leiden International Film Festival getoond.

 

 

Leiden Nieuws Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×