Deze collage is gemaakt door GroenLinks. U ziet hier hoe een groene Boommarkt eruit zou kunnen zien.

GroenLinks wil onderzoek naar groenere Boommarkt

Er komt een onderzoek naar een groenere Boommarkt.  GroenLinks deed afgelopen dinsdag in de raadscommissie een voorstel aan wethouder Robert Strijk. De suggestie van GroenLinks om de Boommarkt aan te pakken is positief ontvangen door Strijk.

De gemeente gaat onderzoeken hoe de plek groener gemaakt kan worden. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, is de Boommarkt allesbehalve groen. GroenLinks wil dat anders. De partij stelt dat de Boommarkt zich uitstekend leent voor vergroening.

GroenLinks kijkt uit naar de resultaten van het onderzoek en hoopt de vergroening van de Boommarkt te verwezenlijken. Er zijn nog veel plekken in Leiden die groener kunnen volgens de partij. Met meer groen op de Boommarkt zou Leiden een stuk dichterbij een groen centrum komen. “Het zou prachtig zijn als hier een kleine oase zou ontstaan,” aldus Alex Friso, duo-raadslid GroenLinks. “Daar kunnen dan studenten van Webster University en het ID-college, bewoners en bezoekers van de binnenstad terecht voor een moment van ontspanning.”

 

 

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×