Slapen tussen prehistorische geraamten van dinosaurussen, in Naturalis kan dat. (Foto: PR).

Prehistorisch slapen tussen de dinosauriërs

Ruim 80 kinderen en hun ouders sliepen afgelopen weekend tussen de dinosauriërs in het Leidse museum Naturalis. Daar werd na het succes van vorig jaar de tweede ‘Dinosnurk’ gehouden.

Er werd Bottenbingo gespeeld en de kinderen konden hun eigen t-shirt ontwerpen. De logés zagen Naturalis ook in het donker. Tijdens een avondwandeling in het museum, bewapend met zaklantaarns, kregen de ouders en kinderen een tour door Naturalis. Dit gaf hun de kans om alle dieren en skeletten eens op een andere manier te zien. Omringd door de Camarasaurus, Stegosaurus en Edmontosaurus ging iedereen slapen. De volgende ochtend werd het slaapfeestje afgesloten met een Dinogym.

Komende zaterdag en op zaterdag 13 februari worden de volgende edities van Dinosnurk gehouden. De aanmeldingen daarvoor zitten inmiddels al vol. Wel kun je je online aanmelden voor een wachtlijst, dan bestaat de kans dat je last-minute nog een plekje krijgt.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×