Timo Epping, medewerker Rijksmuseum van Oudheden, bij Ludger College in Doetichem. (Foto: Roger Cremers)

Rijksmuseum van Oudheden biedt baanzekerheid voor haar medewerkers

Voor zeven maanden lang is het Rijksmuseum van Oudheden gesloten in verband met asbestsanering en een daarop volgende verbouwing. Tijdens deze maanden heeft het museum gezorgd dat haar medewerkers zeker zijn van hun inkomen en baan.

Toen het Rijkmuseum van Oudheden moest sluiten voor een asbestsanering, besloot het van de gelegenheid gebruik te maken om meteen een grote verbouwing uit te voeren. Een kans voor het museum, maar een risico voor de publieksdienstmedewerkers. Gedurende de maanden dat het RMO gesloten is, is er voor hen geen werk.

Garantie
In plaats van ontslag, heeft het museum alle publieksdienstmedewerkers een garantieregeling geboden. De medewerkers krijgen de uren die ze afgelopen jaar gewerkt hebben gegarandeerd uitbetaald tijdens de tijdelijke sluiting. “Wij willen onze ervaren mensen niet kwijt, en vinden ook dat we deze mensen de garantie moeten bieden voor het inkomen dat ze de afgelopen periode hebben verdiend” vertelt P&O-adviseur Simone Swertz. “Voorheen werkten deze medewerkers bijvoorbeeld met schoolbezoeken die naar het museum kwamen, nu gaan ze naar scholen in het land. De medewerkers vinden dit ook heel leuk en ik merk dat de scholen er veel belangstelling voor hebben.”

Vanaf 15 december verwelkomt het Rijksmuseum van Oudheden weer bezoekers. Meer informatie vind je op de website van Rijksmuseum van Oudheden.

Cultuur Leiden Nieuws Rijksmuseum van Oudheden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×