Studenten van de Hogeschool Leiden haalden bijna 29.000 euro op voor goed doelen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Eerstejaarsstudenten halen ruim 28.000 euro op voor goede doelen

Eerstejaars studenten Commerciële Economie van de Hogeschool Leiden hebben ruim 28.000 euro opgehaald voor verschillende goede doelen. Dat werd vandaag bekendgemaakt. Het geld gaat onder andere naar Hulphond Nederland, Make A Wish en het Prinses Beatrix Spierfonds.

Het ophalen van geld voor goede doelen is onderdeel van de salescompetitie die eerstejaars studenten voor de vierde keer uitvoerden. Vandaag is op Hogeschool Leiden bekend gemaakt dat er 28.776 euro opgehaald is. Vorig jaar werd nog een bedrag van ruim 23.000 euro.

Ansichtkaarten
Ook werd bekend gemaakt welke groep studenten het meest creatieve verkoopconcept heeft. Het winnende team heeft een bedrag van 3200 euro voor Hulphond Nederland opgehaald. Dit geld hebben zij onder andere bij elkaar gebracht door de verkoop van ansichtkaarten. Voor de ansichtkaarten zijn zij bij een basisschool langsgegaan en hebben ze kinderen gevraagd een tekening te maken over hulphonden. “Ze hebben zich verdiept in de klant en in de verschillende verdienmodellen”, oordeelde de jury. “Tevens hebben zij kinderen betrokken, waarmee meteen de doelgroep ouders werd meegenomen bij de verkoop.”

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×