Een ontheemd waterhoentje (Foto: Erik Rooijakkers).

Leidse fracties maken zich zorgen om bescherming broedende meerkoeten

Er was de afgelopen tijd wat reuring over het weghalen van begroeiing in een watertje in het Marepark. De SP, de Partij voor de Dieren en GroenLinks maakten zich zorgen over de laat broedende meerkoeten die zich niet langer beschermd zouden weten door het weggehaalde riet. Volgens de Flora- en Faunawet zijn alle inheemse broedvogels beschermd. Gisteren liet het college van Burgemeester en Wethouders weten dat er rekening is gehouden met broedvogels bij de verwijdering van de planten.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/232444621″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Wethouder Robert Strijk legt uit dat er altijd zorgvuldig naar de aanwezigheid van broedvogels wordt gekeken bij de verwijdering van begroeiing aan waterkanten.

Het college geeft in het antwoord aan altijd te werken aan de hand van de Flora- en Faunawet, en dat er daarbij ten allen tijde rekening gehouden wordt met broedvogels. “Op het moment dat wij gaan schoeien gaat altijd iemand langs van onze afdeling om te kijken of er broedvogels aanwezig zijn. Dat is nu ook zorgvuldig gebeurd”, aldus wethouder Robert Strijk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×