Thomas Borggrefe in voorstelling over dementie

Thomas Borggrefe speelt woensdag 18 november vanaf 20.00 uur in de Lokhorstkerk de voorstelling de Bovenkamer. In dit stuk belicht hij de binnenwereld van een dementerende man, maar ook de betekenis van muziek in het proces van dementie. Aansluitend gaat Thomas in gesprek met het publiek. Hij werkt al bijna 25 jaar met mensen die dementie hebben. Borggrefe is buiten zijn werk als verzorger een acteur en theatermaker. Bovenkamer is zijn 4de voorstelling over dementie.

Het toneelstuk gaat over meneer Meyer. Meyer was een dirigent, door de Alzheimer denkt de oude man dat hij nog steeds een dirigent is. Thomas Borggrefe koos bewust voor de rol van dirigent om duidelijk te maken welke betekenis muziek heeft in een proces van dementie.

De voorstelling werd geregisseerd door Titus Tiel Groenestege. De voorstelling is gratis bij te wonen, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie over de Lokhorstkerk en de voorstelling vind je op de website.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×