Met het plaatsen van de steek op het beeld van Cornelis Joppensz openden De Hutspotten het carnavalsseizoen. (Foto's: Chris de Waard).

Carnavalsseizoen geopend bij beeldje Cornelis Joppensz

De Leidse carnavalsvereniging De Hutspotten heeft gisteravond om elf over elf het carnavalsseizoen 2015/2016 geopend bij het beeldje van Cornelis Joppensz dat voor station Leiden Lammenschans staat. Het was voor de 43e keer dat Joppensz een steek op het hoofd kreeg gezet. Althans, dat was de bedoeling. Omdat het elastiekje knapte, werd de steek om de hand van Joppensz gehangen. De sfeer was er niet minder om.

Chris de Waard ging, gewapend met microfoon, naar het feestje van De Hutspotten en maakte bovenstaande reportage,

Aanstaande zaterdag wordt in Partycentrum De Zijl het Prinsenbal van De Hutspotten gehouden. Dan neemt de huidige Prins Cornelis afscheid en komt, eveneens om 23.11 uur, zijn opvolger uit de Hutspot-pot tevoorschijn. Wie dat wordt is strikt geheim. Er kan wel naar geraden worden via de website van De Hutspotten. wie het raadt, wint een prijs.

Vanaf begin februari gaat het carnavalsseizoen voor De Hutspotten echt van start. Op 4 februari krijgen ze tijdens een ludieke bijeenkomst in de Burgerzaal van het stadhuis de sleutels van de stad overhandigd. Carnaval begint komend jaar op zondag 7 februari en eindigt op dinsdag de 9e. De Hutpotten vieren hun feest dan weer in De Zijl. Eind januari is er nog een extra feest. Dan wordt op de 23e in de Hutspotten-residentie Four Reasons het Peen en Uienbal gehouden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×