Gemeente Leiden gaat vaker lokaal inkopen

De gemeente Leiden gaat vaker lokaal inkopen. Ook worden ondernemers beter geïnformeerd over de regels die gelden bij grotere aanbestedingen, zodat ze daar makkelijker op in kunnen schrijven. Dat heeft wethouder Strijk van economische zaken beloofd aan VVD-raadslid Margreet van Wijk die had gevraagd om een lokaal inkoop- en aanbestedingsbeleid.

Chris de waard in gesprek met VVD-raadslid Margreet van Wijk over het gemeentelijke inkoopbeleid.

Kleine inkopen, zoals bijvoorbeeld happen bij borrels, zou Leiden eigenlijk altijd moeten betrekken van ondernemers uit de stad, vindt Van Wijk. Tenzij de kwaliteit elders echt beter is, de prijs in Leiden te hoog zou zijn of als het hier niet verkrijgbaar is.

Bij grote Europese aanbestedingen gaat de gemeente ook meer doen voor bijvoorbeeld Leidse aannemers. Nu worden er door de gemeente al af en toe informatiebijeenkomsten gehouden, maar dat wordt uitgebreid. Ook komt alle informatie beschikbaar via de website van de gemeente. De regels rond aanbestedingen lijken vaak zó ingewikkeld dat kleinere ondernemingen er niet eens aan beginnen, maar uit onderzoek van MKB Nederland blijkt dat het met de juiste hulp en informatie ook voor lokale bedrijven soms goed mogelijk is om succesvol in te schrijven.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×