(Foto: PR)

Schrijfmarathon Amnesty: Write for your right!

Amnesty International Leiden organiseert op 10 december de tweede schrijfmarathon aan de schrijftafel van het stadhuis. Van 10.00 tot 22.00 uur nemen de deelnemers plaats en schrijven ze brieven voor mensen die een groot onrecht is aangedaan. Tijdens de Internationale dag van de Mensenrechten vinden over heel Nederland schrijfmarathons plaats.

Tijdens de Leidse schrijfmarathon wordt er onder andere geschreven voor Moses Akatugba uit Nigeria en Leyla Yunus uit Azerbeidzjan. Door brieven te schrijven naar deze mensenrechtenactivisten hoopt Amnesty International de ogen van de wereld te richten op de regeringsleiders. Hierdoor zullen ze schendingen van de mensenrechten eerder bestrijden.

Nadere informatie over de mensenrechtenverdedigers en voor wie er wordt geschreven is aanwezig bij de schrijfmarathon, evenals schrijfpapier, pennen, ansichtkaarten en koffie en thee.

De schrijfmarathon gaat van start om 10.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Om 11 uur opent wethouder Roos van Gelderen officieel de schrijfmarathon. Meer informatie over de schrijfmarathon vind je op de website van Amnesty International Leiden en op de Facebook pagina.

Leiden Nieuws Amnesty International Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×