Gordijnen naaien voor bed, bad en brood opvang

14

Voorzitter van de Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen Leiden, Hilde Jansen, organiseerde de afgelopen  twee dagen bijeenkomsten om gordijnen te naaien in een cursuslokaal aan de Haagweg. De vriendinnen van Hilde maakten gordijnen voor de Leidse bed-, bad- en broodopvang die vanaf kerst mensen zonder papieren, zoals uitgeprocedeerde vluchtelingen, zal gaan opvangen aan het Maansteenpad in de Hoge Mors.

De gordijnstoffen werden geschonken door interieurwinkel ‘Smit Wonen in Sfeer’ aan de Lange Mare.

Delen
Rabobank Wensenfonds

14 reacties

  • Gerard van der Veer op

   Greetje, ik vrees dat je zinspeelt op een van die goedkope vooroordelen, “ze zijn nog verwend ook” maar ik hop dat ik ongelijk hebt. Vanzelfsprekend is je reactie in elk geval niet. Die van mij is: waarom levert onze overheid een pand zonder gordijnen op?

 1. Jantje van Leiden op

  ’De Leidse bed, bad en brood- opvang wat’, lees: ’De Leidse bed-, bad- en broodopvang die’.

 2. Hier heeft u een sterk libertarisch punt Mevrouw Greetje Gruting (VVD): waarom doen die vluchtelingen dat niet zelf ?
  Zoals u ook al eens terecht opmerkte dat de Gemeente niet verantwoordelijk is voor het afvalprobleem inzake meeuwen, omdat de burger dat afval zelf buiten zet. Eigen verantwoordelijkheid. Zelf je schoenen poetsen en je broek ophouden. Alleen met drugs schaatst de VVD een scheve schaats. D66 zegt bijvoorbeeld dat het niet aan de Staat is om mensen te verbieden hoeveel cafeïne, cocaïne, Korenwijn (ethanol), nicotine, chocola, suiker, zout, heroïne, medische wietolie, of andere drugs tot zich neemt. Dat heet liberalisme.
  Ik ben het met u eens, die gelukzoekers moeten hun eigen boontjes doppen.

  http://www.voc-nederland.org/2012/03/opstelten-over-coffeeshops-in-leiden-verbijsterende-uitspraken/

  • Gerard van der Veer op

   Je kunt ook meteen zeggen dat je libertariër bent en het erg met jezelf eens. “Inderdaad heb ik een sterk punt als ik als libertariër zeg wat libertariërs zeggen”
   *
   Of: “Alleen met drugs schaatst de VVD een scheve schaats en is het niet eens met wat ik als libertariër zeg. D66 zegt bijvoorbeeld wel, net zoals libertariërs als ik, die het gelijk aan hun zijde hebben, dat het niet aan de Staat is om mensen te verbieden hoeveel cafeïne, cocaïne, Korenwijn (ethanol), nicotine, chocola, suiker, zout, heroïne, medische wietolie, of andere drugs tot zich neemt. Dat heet liberalisme, vinden wij libertariërs”.
   *
   Zo zou veel duidelijker woorden dat u niet discussieert maar met heel veel woorden slechts zegt: Ik Henk Heb Gelijk.

 3. maarten kersten op

  Voordat Libertariërs van deze nieuwssite een pornosite gaan maken, wil ik nog wel even kwijt dat ik het erg teleurstellend van Greetje vind, dat ze haar oud-collega raadslid Hilde nu zo afzeikt om zó’n leuk initiatief ! Wat doet ze zélf ? En dan die sexistische Henk… Die begrijpt de term ‘libertarisch’ verkeerd en denkt dat hij een “vrij-liefhebber” is i.p.v. een vrijheids-liefhebber. Want échte Libertariërs oftewel ALLES-VRIJ-LATERS, een vaag soort super-VVD-ers dus, zouden toch juist op geheel Libertarische wijze zo’n gordijnfestijn zijn gang moeten LATEN gaan, lekker in zijn waarde LATEN en het dus gewoon moeten ‘LATEN’ om daar commentaar op te leveren. Volgens het libertarische oerprincipe ‘LAISSEZ faire, laissez passer’ oftewel: LAAT ze maar doen, laat het gebeuren. Ik zelf laat Henks vreemde opmerkingen dan ook maar links, o nee, rechts liggen. Láát maar….

 4. Vrouwe Gruting huldigt het standpunt van de VVD: alles voor ons eigen en nooit iets voor een ander. En we doen alleen iets voor een ander als we er zelf geldelijk beter van worden. En alleen de rijken moeten geholpen worden, de armen en hulpbehoevenden kunnen in hun eigen sop gaarkoken. Ome Koos ziet dat er gelukkig nog sociaal ingestelde mensen zijn die het wel leuk vinden belangeloos iets voor een ander te doen. Een prachtig initiatief van de door onze koninklijke hoogheid gedecoreerde Hilde Jansen.

 5. maarten kersten op

  Maar Dennis toch… Valletjes? Ben jij ook al aanhanger van Greetje’s bezuinigingspartij? Wat hebben die kleine strookjes stof nou voor nut bij het afschermen en beschermen van de door jou kennelijk als ‘ge-valletjes’ beschouwde vluchtelingen en hun privacy ? VVD: Volkspartij voor Valletjes en Doorkijkramen ?

  • Maarten, Ik kan mijn vroeger herrinneren toen de deur nog voor iedereen open stond en dat je je fiets zonder moeite kon neer zetten in Leiden noord, maar tegenwoordig is door de verandering van de buurt zichtbaar dat mensen met een andere nationaliteit niet graag hun ramen toegankelijk maken voor andere en dat je dus precies kan zien waar nederlandse gezinnen wonen. Zou als ik jou was en tijd hebt dat is een keertje doen, want was zo een mooie wijk vroeger.

   • Piet Pekelharing op

    Kortom u bent pas gelukkig als iedereen bij u naar binnen kan kijken. Nederlanders zijn zich er zelf niet eens van bewust dat zij lijden aan een exhibitionisme.

    We hoeven helemaal niet zo ver te gaan om het verschil met uitheemse volkeren te ontdekken. Als je bij Wuustwezel over de grens gaat, zie je meteen al het verschil. Aan gene zijde van de grens van 1830 ziet u nauwelijks woonkamers aan straatzijde. Deze bevinden zich in Belgische huizen gewoon aan de achterzijde, waar in veel gevallen de tuin is. De Belgen leven van de straat af. Hetgeen lekker rustig is.

   • dennis the menace op

    Dennis wil voor iedere niet-blanke (behalve Zwarte Piet) de deur in NL stevig dichtgooien. Heeft iemand een gordijn voor z’n ramen, dan ligt het oordeel al klaar: ‘andere nationaliteit’.
    Waar ik woon doen de mensen in de winter ook hun gordijnen dicht. ‘Andere nationaliteiten’? Welnee, allemaal Nederlanders. Dennis hobbelt van het ene na het andere vooroordeel. Als er maar kan worden geklaagd in een brabbeltaaltje dat zowaar een beetje op Nederlands lijkt.

 6. Liberalisme, libertarisme, (vrijerlijke) vrijheid, allemaal leidse rookgordijnen voor een paar handgemaakte gordijnen. Vluchten kan niet meer, ik zou niet weten waarheen.

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline