(Foto: archief)

Zorgen over dagopvang ouderen en dementerenden

PvdA en GroenLinks maken zich zorgen over de toegankelijkheid van de dagopvang voor ouderen en dementerenden in Leiden. De problemen lijken zich vooral voor te doen rondom het vervoer van en naar de dagopvang. Beide partijen hebben hun zorgen geuit in de raadscommissie Onderwijs en Samenleving.


Chris de Waard sprak met PvdA-raadslid Rald Schalkwijk over de knelpunten rond dagbesteding voor ouderen en dementerenden.

Volgens PvdA en GroenLinks is het belangrijk om te kijken wat er in de praktijk gebeurt.
“Je maakt plannen en hebt goede voornemens, je wilt het goed doen voor mensen.  Maar kijk ook vooral naar hoe het daadwerkelijk gaat. De laatste tijd zien we dat minder mensen zich melden bij een dagbesteding. Of daar ook minder behoefte aan is weten we zo net nog niet en dat is één van de knelpunten die ik heb aangekaart.” zegt PvdA-raadslid Rald Schalkwijk.

Knelpunten
In een brief aan de raadscommissie Onderwijs en Samenleving kaarten Schalkwijk en Stephanie Bakker (duo-raadslid van GroenLinks) een aantal knelpunten aan. Het grootste probleem lijkt zich voor te doen bij het vervoer van en naar de dagopvang. De zorgaanbieders moeten dit vervoer verzorgen, maar zijn hier meer geld aan kwijt dan de vergoeding die ze ervoor terug krijgen. Als de situatie niet veranderd kan dit er vooral bij de minder draagkrachtige organisaties toe leiden dat ze de diensten niet meer kunnen bieden.

“Onze zorgen zijn nog niet helemaal weggenomen, dus we blijven een vinger aan de pols houden.” aldus PvdA-raadslid Schalkwijk.

Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×