Voedselshow combineert wetenschap en smaak

Leidse natuurkundestudenten van stichting Rino en koks van Moleculinair organiseren op 20 november de voedselshow (W)etenschap. Hiermee willen zij een breed publiek in contact brengen met wetenschap én lekker eten. Het evenement vindt plaats in de Nieuwe Energie.

De studenten en koks hebben onderzocht wat er precies in je pan gebeurt tijdens het koken en hier vervolgens een show van gemaakt. Er is niet alleen gekeken naar de directe wetenschap achter het hedendaagse koken, maar ook naar hoe je smaken kunt versterken door gebruik van de wetenschap.

Voor HowYing Liu, oprichter van Moleculinair, is het samenbrengen van wetenschap met smaakmakers een interessante mix. “Sinds lange tijd ben ik geïnteresseerd in kookinnovatie. Hedendaagse topchefs maken veel gebruik van laboratoriumapparatuur maar in Leiden kon ik dat niet vinden. Op zich best opmerkelijk want alle instellingen en bedrijven zijn in onze regio aanwezig. Dus ben ik eens met Stichting Rino gaan praten en van het een kwam het ander.” aldus Liu.

Meer informatie over de voedselshow is te vinden op de website van Moleculinair.

Cultuur Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×