Winnaars Leidse Poetry Slam bekend

Robin Veen en Bram Schrijnen zijn gisteravond gekozen tot winnaars van de jaarlijkse Leidse Poetry Slam. Veen is door de jury uitgeroepen tot winnaar en Schrijnen gaat er met de publieksprijs vandoor. Beiden gaan door naar de nationale halve finales in Utrecht.

De finale van de Leidse Poetry Slam vond plaats in een volle Tuinzaal van Sociëteit De Burcht. De dichters die optraden hadden eerder deze maand de voorrondes in dronklokaal de WW gewonnen. De acht deelnemers werden beoordeeld door zowel een jury als door het publiek.

Hoog niveau
Martin Aart de Jong, presentator van de avond, was zeer te spreken over het niveau. “Het was te merken dat de deelnemers eerder al de voorrondes hebben gewonnen. Het niveau lag erg hoog vanavond en de voordrachten van de deelnemers waren gedreven en zelfverzekerd.”

NK Poetry Slam
Op 13 januari zullen de twee winnaars in De Bastaard & Hofman Café in Utrecht strijden om een plek in de finale voor het NK Poetry Slam 2016. De finale zelf vindt plaats op 29 januari in TivoliVredenburg tijdens de landelijke poëzieweek.

De finalisten van de Leidse  Poetry Slam waren: Simon Mulder, Mark Opfer-Ruting, Bram Schrijnen, Ditmar Bakker, Roel Weerheijm, Robin Veen, Sven de Swerts en Raymond van de Ven.

Cultuur Nieuws Poetry Slam Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×